Isnin, 13 Ogos 2012

PU masih tak sihat lagi!!!

Entry nih menjawab pertanyaan IntaNBerliaN dari komen entry PU sebelum nih ye....

Untuk pengetahuan kawan kawan semua, alhamdulillah anak anak PU dah siaht sepenuhnya......Cuma PU saja masih belum pulih sepenuhnya....Dah dua hari PU mengalami sesak nafas atau pendek kata kena asma...Nasib baik baik stok ubat asma ada lagi. Dah telan sebiji semalam, alhamdulillah hari nih dah okey sikit tak sesak nafas macam hari hari sebelum nih....

Cuma, PU still batuk dan selsema. Batuk pun tak seteruk sebelum nih.....Dah kira kurang sikit tahap kegatalan tekak...Actually, batuk PU memang teruk gila lah...Dah telan ubat batuk pun tak juga kurang. Makin teruk adalah.....Pernah sekali tuh, PU makan ubat batuk time sahur, bila nak pergi kerja tuh, PU dah mula mengantuk. Bayangkanlah PU drive kereta sambil mata dah kuyu (hampir hampir terlelap), dengan drive perlahan lagi bertambah mengantuk PU dibuatnya. Akhirnya, PU ambil keputusan drive laju sebab nak hilangkan ngantuk tuh. Sampai office, PU tidur sekejap kat sofa..Memang mengantuk gila penangan dari ubat batuk....

Dan akhirnya PU cari inisiatif untuk hilangkan batuk PU dan anak anak...Alhamdulillah inisiatif yang PU ambil tuh berjaya menghilangkan batuk anak anak PU dan mengurangkan sakit tekak PU nih.....Nanti PU share dengan korang apa yang PU buat untuk kurangkan @ hilangkan batuk.....

Nota kaki* Esok, office PU buat program kacau dodol pulak.....Sebab VIP nih nak kitorang buat dodol. Penat buat bubur lambuk tak habis lagi, dah mengadap pulak buat benda nih...Sabar ajelah...Senangnya bila jadi orang besar @ atasan nih kan..Tahu bagi arahan jer, yang teruk bekerja orang orang bawah macam PU nih la kan.....

3 ulasan:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.