Khamis, 16 Ogos 2012

Persiapan Raya PU tahun ini!!!

PU pasti sekarang nih ramai yang sibuk buat persiapan di saat saat akhir bulan Ramadhan sempena nak sambut bulan Syawal yang tinggal beberapa hari saja.....Mesti ada yang dah siap persiapan sempena raya nih 100% dan mungkin yang belum siap apa apa lagi persiapan raya...

PU tak tahulah kenapa tahun nih mood raya PU kurang. Mungkin sebab rasa diri nih dah tua kot.....Tak semeriah raya anak anak kecil....Untuk persiapan raya tahun nih, PU lebihkan pada Aina dan Auni....

Motip tempek gambar nih.....Saja saja je nak meriahkan entry nih..hehehe

Alhamdulillah Aina dan Auni dah ada dua pasang baju kurung. PU belikan diorang baju kurung jenis cotton...Memang cantik corak baju tuh...Yang lagi satu, tok wan a.k.a MIL buatkan untuk diorang....Then, baju jalan diorang pun MIL ada belikan untuk cucu cucu dia.....untuk baju jalan Aina dan Auni dah tak payah beli lagi sebab sebelum nih incik hubby pergi Kelantan belikan anak anak baju jalan....So, Aina dan Auni dah ada dua pasang baju kurung dan dua pasang baju jalan....Cuma yang tinggal nak belikan dua beradik nih kasut raya. InsyaALLAH, lepas berbuka puasa malam nih kat tempat kerja, PU dan incik hubby shopping kasut raya Aina dan Auni.

Untuk incik hubby pulak, awal awal lagi dia dah pesan tak payah belikan dia baju melayu. Dia cakap pakai je apa yang ada. Yang penting baju raya anak anak dan PU ada. Tapi, sehingga ke hari nih PU belum beli lagi baju raya tau. Tengah duk mencongak congak nak beli baju raya ke tak. Sebab dalam almari PU masih ada jubah yang cantik dan jarang PU pakai. PU pakai ajelah time raya nanti..Tapi incik hubby dah bagi duit suruh beli baju raya jugak...Tengoklah dulu macam mana kan..

Tema kaler raya tahun nih ialah kaler hentam sajalah Labu!!!hehehe.....Kaler campur campur.....Takde tema yang ditetapkan....Kih kih kih....Takde masa nak set tema kaler lah...Busy dengan tugasan dan program kat tempat kerja..InsyaALLAH, tahun depan baru ada kot. Kena prepare awal awal lah nampaknya kan....

3 ulasan:

  1. tahun ni bercampur jugak.... satu kaler jer, tak meriahlah pulak nanti

    BalasPadam
  2. meriah la budak 2 org tu raya nnt.hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.