Majlis Wida' dan Iftar Jam'ie BAKA NS

Alhamdulillah majlis semalam yang diadakan di tempat kerja PU berjalan dengan lancar......Syukur....ermmm tak tau nak cerita apa...PU cerita di sebalik gambar lah ye...


Majlis Wida' dimulakan jam 0630....Ucapan dari mc semalam ialah Us. Shukri Abdullah..Dia nih photoG juga tau...Tak kira lah untuk majlis apa pun....


Ustaz yang dipertanggungjawabkan untuk membaca doa...Us.Nizam ataupun kitorang panggil bila bergurau abe Nije...


Ucapan khas daripa Us. Nizam (IPD Tampin) yang akan bertukar ke IPD Temerloh, Pahang....

Selesai majlis Wida', kitorang buka puasa minum air + makan kurma...Pastu, continue solat maghrib...Dah selesai solat baru lah start Iftar pulak....


Cupcakes hasil air tangan officemate PU a.k.a kak Aida Sulastry...


Pizza Besar Punyer hasil air tangan our big boss.....


Pencuci Mulut - Tembikai, Oren, Kiwi dan buah Naga


PU kurang sikit buah Naga kaler putih nih...PU suka yang kaler merah tuh...Tapi tuh la kaler merah tuh melekat kan kaler dia kalu kita pegang....


Yang paling penting...buah kurma okeh, PU import mari dari Port Dickson


Antara potluck dessert yang ada....Macam macam ada...


Air jambu batu + nata de coco = hasil air tangan orang bujang + tak bujang..hehehe


Makan makan time.....


Sambil makan, borak borak.....


Turn ambil air..Dah tak sabar nak minum nih...Geram je tengok air nih....Sila abaikan muka PU tanpa mekap tuh..hehehehe.Sekarang PU dah tak rajin nak mekap...Keluar rumah pun pakai foundation + lip smooth jer.....


Sesi membungkus lebihan lauk pauk bawa balik ke rumah....Buat makan untuk bersahur nanti...hehehe...Majlis tamat lebih kurang jam 2100.....

Sangat seronok dan enjoy dengan majlis semalam.....Syukran..

Nota kaki* Dah dapat bayangkan majlis Wida' yang akan berlangsung lepas nih. Salah seorang pegawai awam pejabat PU akan bertukar ke Perlis. 

10 comments:

  1. seronoknya dpt berbuka puasa ramai2 kan.. menu pun semuanya nampak sedapppppp...

    BalasPadam
  2. wahh beshnyer berbuka ramai2=)tgk airpun rasa terliur..huhu

    BalasPadam
  3. seronok berbuka ramai2 nie ..
    sedap2 semua menu .. lapar lak rasa akk nie ;)

    BalasPadam
  4. bestnya tengok buah-buah tu..sy memang peminat buah..:)

    BalasPadam
  5. wahhh :)
    syok tgk buah2 tu sedap..rasa nk mkn plak kak heheee :)

    BalasPadam
  6. best best tak sabar nak tunggu iftar kami 8 ogos nih

    BalasPadam
  7. bukan slalu dapat merasa berbuka bersama2 camni kn...setahun sekali pun tak tentu lagi kan..

    BalasPadam
  8. meriah sungguh menu iftar....best kan dpt berbuka ramai2 hihi

    BalasPadam
  9. seronoknyaa iftar ramai2 macam nie

    haa tuu buah naga putih tuu sedap tuu , lebih popular dari merah ! .. ;)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.