Rabu, 11 Julai 2012

Ummi tak kisah pun Auni makan sepah sepah (^_^)

Malam tadi PU masak nasi goreng jer.....Kalau incik suami takde kat rumah, memang PU masak simple simple jer...Kalau incik hubby ada baru masak macam macam sebab suami tercinta kuat makan...lalalala....(^_^)

Macam biasalah kalau bab makan nih Aina dan Auni nak makan sendiri. Kalau PU nak suap makan, confirm dua beradik nih palingkan muka. Sentap mak tau anak anak tak nak makan bersuap...=_='

Takpelah kan, anak anak Ummi dah besarkan boleh berdikari....Konon konon mengalah dengan anak anak padahal hati sensitip nih...huhuhu....

Bila dah bagi anak anak makan sendiri tahu ajelah kan keadaan rumah jadi apa kan....Aina makan tak bersepah sangat, bila dah habis makan dia sendiri bawa pinggan ke sinki. Kira nasi yang Aina makan sepah sepah kat lantai boleh kutip lah kan....Sekali bila tengok Auni makan, tuh dia.....Buntang sploh saat jugak la mata PU nih.....


Setiap kali ambik gambar mesti pejam mata..Tak tahan flash kamera....Tengok lah nasi bersepah sepah kat lantai...


Tuh dia gaya mata kuyu.....


Makan dengan penuh kekusyukkan sebab nasi goreng ummi dia sedap....hahaha...masuk troli tolak sendiri.

Setiap kali makan, memang Aina dan Auni nak makan sendiri. Kadang kadang aje nak makan bersuap. Nak nak bila abi diorang ada, lagilah mengada ngada nak bersuap..elehhh....Saja nak bagi ummi dia jealous lah tuh....Walaupun hakikat sebenarnya memang jealous pun =_=

13 ulasan:

  1. hhuhu.. ummi jeles ker??
    uyun rasanya dah lama sangat tak suap dania.. sebabnya die lebih suka makan sendiri.. kalo sepah tue dah biasalah.. lagipon dania jarang makan.. bila datang mengada baru kata "nak mi suap kakak"..

    BalasPadam
  2. Tudiaaahaiiih ! Terkezuutttt mak oiii ! HAHHA , makan anak PU ni dah mengalah kan Yana , hahaha .

    BalasPadam
  3. hihiii... dulu alisha pun macam gitu gak.. hbs bersepah.. hihii

    BalasPadam
  4. @Cute Mumjeles tau uyun....huhuhu...dania jrg makan erk???dia selalu mkn pe ek??

    BalasPadam
  5. @IntaNBerliaN budak budak memg mcm nih kan IB..nak mrh tak bleh..

    BalasPadam
  6. hehe..sabau je la kan sis...ank buah nana pun mkn bsepah jgk,tp nana layan je,sonok ngk diorang mkn:)

    BalasPadam
  7. ekek janji dia suke makan dan berselera nak makan ..
    lagipun mengemas umah sepah2 nie haven tau ! .. ;))

    BalasPadam
  8. erm Idlan pun kl makan byk yg keluar pinggan ari masuk mulut, nak2 kl mkn guna sudu... dia masih x pandai pegang sudu...

    BalasPadam
  9. mcm tu la anak2...dh lali dgn bab2 sepah ni hihi

    BalasPadam
  10. hehehehe..ummi kena tau..usaha tu tangga kejayaan...

    BalasPadam
  11. tu dia......hehehe..gambar auni mmg byk kan pejam mata..

    BalasPadam
  12. anak girl..memang tak nak bersuaplah...hihihi..comot si comel tue..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.