Kuih kegemaran PU (^_^)

Disebabkan dalam mood berpuasa, PU nak share dengan kawan kawan kuih kegemaran PU. Bila time puasa memang kuih kuih nih akan PU cari dulu untuk di makan masa berbuka nanti...Tapi kalau bukan bulan puasa pun, hari hari lain pun PU cari kuih nih jugak.....

Memang PU suka, gemar dan minat gila dengan kuih kuih nih.....Tak tahulah kenapa...Kalau tak dapat boleh merajuk patplohpat ari la sebab kuih kuih nih memang mengiurkan..hehehe.....

Kuih kuih yang bertuah menjadi pilihan hati jantung limpa PU tuh ialah................jeng..jeng...jeng...






Cucur Badak


Pulut Serunding

Buah Melaka

*gambar gambar kuih kuih kat atas nih ihsan atok google*

Memang PU fanatik sangat dengan kuih kuih kat atas nih. Alhamdulillah semalam, PU berjaya beli ketiga tiga jenis kuih nih tapi PU dapat rasa pulut serunding jer..Kuih kain tak dan nak makan sebab perut dah nak penuh...Tapi kuih pulut serunding tuh tak kena dengan tekak sebab kuihnya terlalu lembik......Nak habiskan separuh pun tak sanggup tapi nak tak nak kena habiskan semua sebab membazir pulakkan kalau tak habis makan, takkan nak buang pulak kan..Kuih kuih yang lain adik adik PU tolong habiskan hehehe....

So, nih la kuih kegemaran PU....Kalau dihidangkan kuih kuih nih dengan kuih lain dekat depan PU, PU dah tak pandang kuih kuih lain. Confirm mata PU terus fokus dan melekat kat kuih kuih atas nih.....Kawan kawan pun mesti ada kuih favourite jugakkan..Share lah korang suka kuih apa???

19 comments:

  1. nnt ayut nk bt buah melaka..pastu next week blik kg nk bt pulut serunding lah.hahahaha :) sdap2 kalau time puasa makan kuih2 ni

    BalasPadam
  2. kuih lain saya penah rasa tapi pulut serunding? camner kuih tue, kak.

    BalasPadam
  3. masing-masing ada selera tersendiri kan..selamat berpuasa

    BalasPadam
  4. emm suka gula melaka... hhuhu bila tah nak buat

    BalasPadam
  5. pulutt serunding...saya suka kak :)

    BalasPadam
  6. eh..sama la kite...ketiga3 kuih tu feberet sy jugak...1st day posa je da cari kuih buah melaka tu...maklumla org melaka WAJIB makan...hahahahaha...

    BalasPadam
  7. pulut serunding tu wani tengok teringin la PU heeee....buah melaka tu baru makan juga semalam hikhik

    BalasPadam
  8. ika jarang sgt makan kuih. kalau makan pon, kuih akok. hikhik

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 957 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    BalasPadam
  10. buah melaka mmg selalu buat time bulan puasa ni. cumanya kean lama sikit la mengadap dapur. fuhh...

    BalasPadam
  11. Buah Melaka tu kuih feberet eija jugak,
    baru jerk masak semalam..hihi 1st time buat sndiri..menjadi..puas hati bila dapat buat sndiri..kalau beli diluar biasalah tu mmg kadang2 terkena..

    BalasPadam
  12. ja xde kuih favourite tapi bulan posa nih, tengok buah melaka tu cam best jer...cucur badak plak kl dapat yg panas2 lagi best..hehe

    BalasPadam
  13. jijah paling suka kuih buah melaka tu... bila puasa mmg mak akan buat kuih ni..mmg faveret la...

    BalasPadam
  14. saya kurg cucur badak... tp buah melaka tu sedap sbb sy mmg suka benda yg liat2 ni.. hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.