Selasa, 17 Julai 2012

Apa yang bakal PU sediakan sempena Aidilfitri nanti? First time nak buat..(^_^)

Assalamualaikum...

Tinggal lebih kurang tiga hari saja lagi kita umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan..InsyaALLAH PU percaya, kawan kawan semua mesti dah banyak buat persiapan untuk menyambut RAmadhan yang penuh barakah nih kan....

Kalau dah nama pun nak sambut puasa memang tak sah kalau tak bercerita pasal persiapan Hari Raya nantikan...Please lah, belum puasa lagi PU dah sibuk bagai nak cerita persiapan Hari Raya..Nonsense betullah..hehehe

Raya tahun nih, berbeza sikit dari raya tahun tahun yang sudah...Sebab apa PU kata lain sikit...Sebab tahun nih untuk pertama kalinya PU akan buat kek sendiri dan buat biskut raya sendiri...Kalau tahun tahun sudah dengan muka yang tak berapa semenggah berebut rebut dengan officemate nak tempah biskut raya orang jual...Langsung tak ketinggalan nak cuba sampel biskut yang disediakan..Habis semua PU nak try ordernya 2,3 jenis aje..citt..Apa pun tak boleh kan....

Untuk tahun nih PU memang kena buat biskut raya sebab adik PU pun takde bajet nak beli biskut raya untuk parent so, disebabkan adik adik tahu kakak sulung dia nih terror bab bab pastry nih (terror la sangat kan), dah dia siap inform awal awal tahun nih kena buat kuih raya...PU okey aje kan....Tapi tak tahu apa yang bakal PU lalui bila nak buat biskut raya nanti sebab ada pengacau antarabangsa double A...Bukan Azwan Ali ya...Double A tuh stand for Aina dan Auni.....My two little girls yang so nakal tau....Dan sangat comel melayan karenah dua beradik nih...

Macam persiapan rumah pula PU masih kekalkan perabot yang lama...Tak payah tukar tukar yang baru..Lagipun raya tahun nih Pu beraya kat Port Dickson jer kan....Baju raya pun PU tak beli lagi tau...Kalau orang lain dah sibuk tempah baju raya ataupun dah beli baju raya empat lima pasang, PU boleh rileks lagi..hehehe...Next week nak anta tempah baju pun boleh sebab pakcik PU yang jahitkan..hehehe

So, pendek kata persiapan Raya yang first time PU nak buat tahun nih ialah buat kek dan biskut...Kek tuh gagah lagi lah kan nak buat tapi biskut tuh tak tahu la apa ghoman eh..hehehe...

6 ulasan:

  1. wah..cayalah PU. Azam tahun 2012 ek. saya pun rasenye nk buat biskut sendiri kut. buat yg sedap2 je 2/3 jenis. anak anak suke makan.

    BalasPadam
  2. wah PU kira rajinlah tahun ni..hihi wani tiap2 tauh main tujuk jer...

    BalasPadam
  3. good luck akak..hikhik
    mesti best kek ngn biskut handmade akak tu :))

    BalasPadam
  4. pu kan dah pandai.. ada je kek yg pu buat... mesti jd punya.. dah ada asas.. :-)

    BalasPadam
  5. biasa jugak buat biskut dengan kek. tapi sejak ada budak2 kecik i macma susah sikit je.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.