Selasa, 19 Jun 2012

Auni minta sendiri gosok gigi dia

Sebelum nih PU memang ajar Aina gosok gigi. Auni PU cuma gosok gigi dia guna kain tuala. Yelah kan gusi budak umur macam Auni kan lembut dan mudah luka. So, PU gosok guna tuala jelah kan. Cuma Aina aje PU ajar gosok guna berus gigi.

Tapi setiap kali dua beradik nih mandi bersama, lepas Aina gosok gigi, Auni rampas berus gigi kakak dia okeh! Sambil tuh dia panggil PU "Mi...Mi," dan hulur berus gigi Aina. PU ingatkan dia suruh simpan. Bila PU nak simpan dia menjerit..Pastu panggil panggil PU sambil nganga mulut dia. PU duduk mencangkung depan Auni dan tanya dia nak apa. Pastu terus dia nganga mulut dia. PU agak dia nak gosok gigi,so PU buat buat gosok gigi dia.

Sekali ambil ngko!!  Rupa rupanya betullah dia nak gosok gigi. Aina dulu masa time umur macam Auni nih tak pernah minta gosok gigi,lagi dia mengelak adalah. Tapi Auni minta sendiri tahu. Berus gigi Aina tuh memang tak sesuai untuk Auni sebab gusi dia lembut lagi. Actually dah puas PU cari berus gigi yang lembut dan sesuai dengan keadaan gusi baby yang lembut. Puas cari area PD tapi takde. Kalau ada pun berus gigi sesuai untuk umur Aina.

Kawan kawan boleh bagi cadangan tak kat mana or shopping mall mana yang ada jual berus gigi untuk baby setahun plus plus nih..

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 ulasan:

  1. mcm alisha gak.. dia dari dulu mmg sk gosok gigi.. tp tu la, gigi dia tetap reput.. adehhh... org kata sbb jenis gg dia gitu.. gg alisha jenis kecik2 tu.. xleh kasar.. nanti cpt patah.. dah siap patah setengah pun... adehhh

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.