Jumaat, 1 Jun 2012

Apa yang perlu korang tahu tentang PinkUmmi!!

Alhamdulillah.....Hari nih dah 1 Jun...Masih diberi kesempatan dan peluang oleh ALLAH menghirup udara di bumi ciptaanNya..

Sekejap je masa berlalu kan.....Hari nih PU nak cerita pasal PU yang korang tak tahu..Bukan buka pekung di dada tau cuma nak share apa yang perlu korang tahu pasal PU.

PU seorang yang sangat sangat tak suka minum air KOPI. Tak tahu la kenapa..Segala adik beradik kopi, tak kira la indocafe,nescafe, pak pung pak mustafe memang takkan ku minum tahu!!!Kembang kempis hidung nih menahan bau aroma harum kopi tuh....Family PU cakap PU seorang yang rugi sebab tak minum kopi..Tapi ada PU kesah!!! Untuk pengetahuan korang, rumah PU "COFFEE ARE NOT ALLOW" ye tapi disebabkan kedegilan dan ketidakpatuhan arahan, incik hubby bawak masuk juga. Dia suka minum Tongkat Ali Cafe Power Root. Ermmm sabar aje la wahai hati....

Pastu kan PU tak boleh makan daging kambing. Kalau makan, confirm suhu badan naik mencanak canak. Pastu, mula lah merengek rengek macam budak kecil minta susu sambil buat muka minta penampar..huhu...PU tak tahu la kenapa jadi macam nih. Family PU relakx jer bila makan daging kambing nih, PU jer tak boleh....Apa pun tak boleh kan....

Haa.........nih lagi PU tak suka dan takut...Nak tahu apa? PU takut badut!!Nih kalau jumpa badut dekat mana mana event confirm takkan daku datang dekat...Kalau badut tuh lalu sebelah memang cepat cepat lah PU lari. Tak pun pejam 2 biji mata yang sepet nih. Tak suka tak suka!!

PU tak makan ubi kayu dan ubi keledek.....Tapi kalau kuih muih yang dibuat menggunakan ubi keledek PU makan...Tapi ubi kayu memang tak makan la.....Tak tahu la apa spesis PU nih..hehehe..Pastukan, kalau pergi Pizza Hut PU suka makan sup cendawan tuh...Memang sedap, pekat dan likat ditambah lak dengan cendawan yang dipotong potong kecil tuh...Perghhh, terbaekkkk!!!.Tapi kan PU tak suka makan cendawan macam tuh jer. Contohnya kalau goreng sayur ada campur cendawan, confirm PU akan ke tepikan cendawan tuh....hehehe...

PU tak boleh makan jagung..Makan jagung akan menyebabkan PU berlari lari anak rimau pergi tandas...Apa lagi, kena ceri beri lah...Tak tahu la pasal apa. Dari zaman kanak kanak hingus meleleh lagi..huhuhu....

Kalau pergi rumah orang kahwin, PU akan makan nasi dan lauk sikit. Sebabnya, kalau makan banyak confirm perut daku memulas mulas sambil mengeluarkan angin sepoi sepoi bahasa..hehehe...

Seorang yang digelar ULAT BUKU....Pergi mana mana mesti ada bawak buku, tak kira lah buku apa pun. Novel ke, buku ilmiah ke janji buku.....Then, PU juga takkan tengok cerita hantu. Serammm.....PU nampak jer berani tapi sebenarnya penakut. Kalau tertengok, malam mula la tak boleh tidur...Terasa hantu tuh ada jer....PU memang cepat terbayang tau. Tuh sebabnya PU elakkan daripada tengok cerita hantu.

Sebenarnya banyak nak cerita tapi malas nak gitau semua la..hehehe.....Korang macam mana pulak???Ada tak sama kategori macam PU nih...spesis pelik..ngeh ngeh ngeh....

6 ulasan:

  1. kita sama la kak PU...cik lynn pn xminum kopi n adk bradik dia...dlu pnah mntah sbb minum neslo...=p

    BalasPadam
  2. haha..part yg sama ngan sy, ulat buku dengan penakut tu je..huhu~~ :p

    BalasPadam
  3. kita plak tak leh minum nescafe, kalo mnum sure terus migrain...bagus info ni boley lebey mengenali

    BalasPadam
  4. wah kita kontra la dik nun..cuma part novel tu ada la...hehe..keledek suka..x minum kopi dan adik beradiknya?kak intan suka kopi..suka jangung...hahahahhaha..tapi bab g umah org kenduri kita sama..amek lauk sikit je..nasi pon sama..cuit2 manje je

    BalasPadam
  5. tapi saya suka minum kopi o dengan tosei.. sedappp

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.