Ahad, 10 Jun 2012

Akhirnya dapat juga jumpa blogger nih satu family!!!

Salam peeps!!

Seperti yang dijanjikan dekat nota kaki entry pertandingan bowling semalam, PU nak update pasal jumpa blogger gojes mommy kan kan....So, pagi pagi buta PU bangun update entry nih laju laju sementara budak kecil dua orang nih tidur...Lepas nih, baru mulakan operasi mengeluarkan peluh..hehehe...

Kalau korang perasan salah satu gambar pada entry pertandingan bowling semalam, PU ada tempekkan gambar hadiah untuk pertandingan tuh kan...Rasanya korang dah boleh agak kot siapa blogger yang PU dah jumpa tuh kan???

Pada yang tak boleh teka tuh, okey lah PU bagitau korang siapakah gerangan blogger tuh....PU dah pun berjumpa Cute Mum a.k.a Nurul Uyun, mummy Alisha...

Dah rezeki jumpa Cute Mum kan...Sebelum nih hampir hampir berjumpa sebab both of us pernah menang dalam contest InnerShine tapi Cute Mum tak dapat datang. So, PU dapat jumpa Nisa jer...

PU dapat jumpa Cute Mum sebab PU order pin bowling tuh kat dia la...Tuh pun thru FB aje..Mula mula PU dan officemate survey harga pin bowling tuh kat area Seremban tapi mahal. PU pun bagi idea order kat Cute Mum sebab memang tahu husband dia, Aima buat pin bowling dan harga pun murah kalau nak di bandingkan harga di pasaran. 

Pagi Jumaat lepas, PU dan officemate pergi la ke Sg Ramal Dalam nak ambil hadiah pin bowling yang dah siap tuh. Masa tuh, PU tak sangka akan jumpa Cute Mum, Aima dan si cilik yang bijak, Dania sebab sebelum tuh kat chat FB Cute Mum ada cakap dia tinggalkan pin bowling tuh kat rumah MIL dia sebab pagi Jumaat tuh diorang kerja. So, PU tak kisahlah kan sebab faham, masing masing bekerja. PU cuma contact dengan Aima via hp jer sebab nak tahu jalan ke rumah diorang....PU masa tuh tak fikir yang Aima pun ada kat rumah. PU fikir dia jadi orang perantaraan nak inform kat mak dia yang PU nak sampai dah...

Tapi tak sangka pulak, masa sampai kat rumah Cute Mum, Alisha dan Aima ada dekat rumah...Serius, mula mula nampak Alisha, PU terus senyum kat dia dan cubit cubit sayang pipi dia. PU dah lama nak jumpa Alisha face to face sebab geram tengok aksi dia dalam gambar. Comel jer...Geram geram...

Bila masuk rumah, terus lah PU discuss dengan Aima pasal pin bowling tuh. Time tuh, Cute Mum basuh pinggan. Bila dia datang dia salam kawan PU dulu, PU tak dan nak salam dengan dia sebab tengah discuss dengan Aima. Lepas tuh, baru dapat salam Cute Mum...Serius, memang Cute Mum a.k.a Uyun nih comel dan cute. Memang sesuai sangatlah nama Cute Mum dengan dia...

Selesai je, kitorang terus balik. Nak kejar masa...Memang takde masa nak snap gambar bagai. InsyaALLAH, one find day if ada rezeki berjumpa lagi..Hah, masa tuh ambil gambar puas puas sampai nak termuntah..hahaha

Nota kaki* Kitorang sesat masa nak cari Jalan Nazir nak ke rumah Cute Mum...Sebab konfius ada tiga jalan simpang 4. Sampai dua orang penduduk kat situ kitorang tanya mana satu Jalan Nazir..huhu...Rupa rupanya lorong rumah Cute Mum bersebelahan dengan Jalan Imam. Jalannya memang kecil, kalau tak alert dan perasan memang boleh terlajak..hehehe..

9 ulasan:

  1. oo dah jumpe CM rupenye... bestkn dpt jupe membe2 blogger :-)

    BalasPadam
  2. hehehe.. tuelah tak sempat nak berborak n snap gambar kan..
    patutnya dah pergi kerja, pastue aima ajak temankan die pergi Perkeso jap.. kat sana susah parking.. dania pon belum mandi lagi time tue.. hihi..

    BalasPadam
  3. patutlah la tak ada gambar hihihi lainkali boleh jumpa lagi..

    BalasPadam
  4. @Cute Mumtuh la..mxpe,lain kali boleh snap pic lg...

    BalasPadam
  5. @Che Rosliza Che mattuhla pasal...kalo x dh lme tempek kat blog...huhuhu

    BalasPadam
  6. wah,bestnya sis dpt jmpa sesama blogger,hee..tmbh kenalan kan:)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.