Khamis, 31 Mei 2012

Resdung | Punca dan penyelesaian yang PU ambil untuk selesaikan

Antara sebab munasabab PU pos entry pasal resdung adalah kerana PU merupakan salah seorang penghidap resdung okeh!!!Bukan tahap kronik lah...Tapi still ada resdung okeh!!!

Korang tahu tak apa itu RESDUNG?

Resdung ialah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif. 

Punca RESDUNG

Alahan terhadap sesuatu jenis makanan, habuk, kutu dan parasit (demodex)
(PU alah pada udang dan habuk okeh!!!)

So, dah tahu kan apa itu resdung dan puncanya? Kalau korang ada tanda tanda punca tuh maknanya memang korang sama jenis dengan PU..huhuhu...

Dulu kalau bersin, tak pernah sekalipun hidung berair tapi sejak menghidap resdung nih, setiap kali bersin confirm hidung akan berair. Masa tuh, memang WAJIB standby tisu kat tepi banyak banyak. Lepas tuh, sejak ada resdung nih muka PU akan gatal gatal terutama sekali bahagian hidung dan mata. Bila gatal gatal sudah mari, mulalah jari jemari PU nih tonyoh tonyoh hidung dan mata sampai gatal gatal hilang.

Sebab RESDUNG nih lah PU sepatutnya tak boleh makan udang. Kalau makan udang, korang faham fahamlah kan. Confirm, jiran sebelah kampung boleh dengar kekuatan vokal PU saat melepaskan bersin tuh..Huh!!! Sangat sangat menjatuhkan water face PU nih....Memalukan incik hubby saja ada isteri macam PU nih kan? Tapi apakan daya, dah daku ada resdung, nak buat macam mana. Nak nak PU nih tak nak pantang makan, walaupun tahu makan udang tuh akan mengundang kegatalan tahap gaban tetapi tetap juga nak makan. Bila bersin tak henti henti siapa yang susah kan?

Effect dari resdung nih lah muka PU nampak tak bermaya, kusam dan tumbuh jerawat. Bila da jerawat maka ada lah parut jerawat kan? Tak suka!!! Kadang kadang PU nih malas nak bermekap bagai nak rak kalau keluar pergi mana mana. Lebih suka mengekalkan natural beauty tapi memandangkan muka nih tak semenggah jer, nak tak nak terpaksalah tempek bedak patplohpat lapis sampai muka nampak macam opera cina...hahaha...Nampak sangat menipu di situ ya...

Makanya penyelesaian yang PU ambil untuk selesaikan masalah PU nih ialah PU amalkan minum air suam yang banyak...(Sebab dulu memang susah sangat nak minum air suam, pemalas bukan main lagi nak minum air nih.) Alhamdulillah, berkat banyak minum air suam kulit muka kurang berjerawat. Dan untuk merawat kulit muka yang kusam, tak bermaya dan nak hilangkan parut jerawat PU amalkan guna Miracle Mask.


Miracle mask nih diperbuat daripada herba asli tau. Didatangkan dalam bentuk serbuk. First time guna, kulit muka PU jadi tegang dan lembut jer. Dan yang paling PU terkejut ialah PU kurang bersin dan gatal gatal di muka. Sangat cepat okey kesannya.

Antara kesannya yang lain ialah mengecutkan jerawat dan menghilangkan parut, memudarkan 

jeragat dan pigmentasi, melicinkan dan melembutkan kulit, mengurangkan serta menghilangkan 

gatal-gatal di kulit muka dan badan, menegangkan dan mencerahkan kulit, Lulur badan dan scrub

 muka supaya kulit menjadi lembut,cerah dan licin.

Banyak testimoni yang PU review semuanya meninggalkan komen yang positif dan berjaya memiliki wajah yang cantik. So, memandangkan PU juga punya masalah macam diorang, why not PU try kan. Dan ternyata percubaan pertama PU tak sia sia, pertama kali pakai dah nampak kesan. Kalau difikirkan semula dah beribu agaknya duit PU habis nak rawat masalah yang dihadapi. Bersyukur sangat sangat ditemukan dengan produk nih. Lepas nih, tak nak guna produk lain dah...

Nota kaki* Alhamdulillah, produk nih memang berkesan. 100% menggunakan herba asli dan tiada effect bahaya pada kulit tau.

4 ulasan:

  1. kat mane boleh dapat benda nie ek ?
    ika pon ade masalah yg sama T_T

    BalasPadam
  2. nasib baik kak fieda takder masalah ni..

    BalasPadam
  3. family kita ada gak yang kena resdung ni, tapi doktor cakap semua orang ada resdung cuma samada kuat atau tak je

    BalasPadam
  4. terjumpa info ni, juga pasal resdung… sharing is caring :) - Komplikasi dan Tanda Resdung (Sinusitis)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.