Ibu jari luka gara gara meng'cheese' cake malam tadi!!!

Malam tadi mood nak buat kek membuak buak...Alang alang bahan bahan nak buat cheese kek ada, PU pun buat..Kira last buat kek untuk minggu nih...Lagipun buat bahan bahan buat kek dah nak habis. Kena top up lagi..

Malam tadi PU buat cheese cake saiz besar...Sebelum nih PU buat cheese cake yang size kecil. Bahan bahan  nak buat cheese cake ada kat entry sebelum nih. Cuma PU tambah satu bahan untuk buat kek kali nih. PU tambah 135g yogurt perisa strawberi....Jadi, kek nih PU bagi nama Yogurt Strawberi Cheese Cake. Pic PU tak dapat nak tempek sebab gambar kat handphone Samsung Champ. hari nih incik hubby guna handphone PU tuh sebab kredit handphone dia dah abis. Disebabkan PU guna bil, maka Samsung Champ PU jadi mangsa incik hubby.

Mukadimah yang sangat panjang...Padahal nak cerita pasal ibu jari luka aje...huhuhu....Ibu jari PU luka gara gara nak buka plastik bungkusan cheese cream. PU guna pisau masa nak buka bungkusan tuh. Jari luka pun bukan disebabkan pisau tapi disebabkan kuku pendek PU nih.....Memang tak sedar pun jari luka, tahu tahu ada darah kat sinki...Dugaan nak buat kek....


Nampak tak luka PU tuh??Serius walaupun luka kecil tapi pedih ooo....Kek punya pasal, jari luka...Tapi takpelah kan, walaupun jari pedih sebab luka tapi rasa berbaloi baloi dengan hasil kek yang dibuat....

Cheese cake tuh PU bawa datang office....Alhamdulillah, kek PU laku macam pisang goreng panas!!!Kawan kawan office cakap sedap....Sangat sangat puas hati....Betul la kata orang, kalau kita masak dengan hati yang ikhlas dan penuh kasih sayang, masakan kita tuh akan jadi sedap.....

Nota kaki* Rasa berbaloi dapat bagi kawan kawan makan cheese cake walaupun jari luka......

7 comments:

  1. wah rajinnya wat cheese kek malam2...mesti sedapkan.kita jarang wat kek...

    BalasPadam
  2. wahh...cheese kek..pandai eh PU buat??boleh order nanti kan ehehehehe

    PU letak ubat kt luka tu, nanti cepat elok ^_^

    BalasPadam
  3. salam PU...rainnya membaking kek ya.Xper la jari luka,yg penting kek dapat disiapkn dgn sempurna & menjadi pujian dr kengkawan.
    Dah dsapu ubat tak lukanya tu?

    BalasPadam
  4. next time kene hati hati kak..


    p/s:nak remove signature mana kak?click edit html [tick expand]dan search link signature tu.then remove link[image url] signature tu.

    BalasPadam
  5. betoi tu.. kalu kwn ckp sedap, mmg kita puas hati kan :-)

    BalasPadam
  6. adoii..sakitnya..tp ilang sakit bile kwn2 dh puji tu..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.