Khamis, 31 Mei 2012

Bagi Aina dan Auni adik??

Hahaha.....Bagi PU ketawa sat....Kelakar pulak baca komen IntaNBerliaN pasal tiba tiba terasa nak jadi macam IntaNBerliaN.

Kasi zoom sikit komen IB nih...Tapi korang fokus pada komen yang PU highlight tuh...Apa apa pun terima kasih la IB sebab dengan secara tak sengajanya bagi PU idea nak update entry..hehehe

Dah baca kan apa komen IB tuh? Kot kot PU nak bagi adik lagi kat Auna??Erk...Nama anak PU yang mana satu nih? Ke Auna nih gabungan nama Auni + Aina = AUNA. Okeh jugak nih leh digunapakai lepas nih tak payah taip panjang panjang nama diorang...hehehe...

Okey, fokus pada perkataan kot kot nak bagi adik lagi. Ermmm....Sebenarnya niat nak bagi Si AuNa (Auni + Aina) memang ada. Siapa tak nak melalui saat saat pregnant yang manis kan...Bila tengok orang lain pregnant dan ada baby, PU rasa seronok sangat sangat. Kadang kadang terfikir juga kan bila lah PU nak jadi mak buyung semula....Ditambah lagi jiran jiran kiri kanan PU pregnant lagi lah menguatkan keinginan untuk pregnant tuh....

TAPI......PU terpaksa menangguhkan hasrat untuk pregnant lagi sebab PU nak tumpukan sepenuh perhatian  kat Aina Auni...Nak tunggu diorang besar dan rasa kasih sayang PU puas puas sebelum bagi diorang adik. Lagipun PU dah serik, masa pregnantkan Auni dulu, Aina baru 6 bulan. So, kasih sayang kat Aina terhadkan...Kesian Aina..Bila dah ada adik nih kenalah berkongsi kasih sayang kan...Tak boleh nak tumpu kat seorang je kan..Not fair lah....

Itu sebabnya PU tangguhkan dulu niat nak pregnant tuh. PU nak diorang puas mengecapi kasih sayang dan didikan PU, barulah PU fikir bagi diorang adik lagi...Mungkin masa tuh diorang dah besar, pandai berdikari dan boleh diharap bila minta tolong.

Dan lagi satu sebab PU tangguhkan niat nak pregnant tuh sebab PU nak sambung belajar. InsyaALLAH jika diizinkan dan ada rezeki, PU nak sambung degree. So, tanggungjawab PU semakin bertambah.

InsyaALLAH, one find day PU akan pregnant juga tapi bila tu tak tahu lah...Maybe 3,4 years lagi kan...Bila dah bersedia nak pregnant nanti, PU terringiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak anak kembar. Dapat dua sekaligus...Kalau boleh nak lelaki boy. Sebab incik hubby memang nak sangat baby boy..

Kawan kawan ada tak tips or cara nak dapatkan anak kembar dan boy..Share share dengan PU, bolehkan?

4 ulasan:

  1. hahaha.. tu la pu... heran sy baca blik komen saya.. sebenarnya sy nak tulis, aina & auni.. tp xsgka plak rupanya sy tertulis auna... ahhahah memang gabungan nama 2 beradik.. kikikii

    ooo ms pu pknen, aina br 6 bln ek... haa kalu gitu, mmg eloklah dorg dpt kasih syg tu lama2 sikit...

    baguslah pu nak sambung belajar... moga2 hajat pu tu tercapai... sy mmg tak sambung dah la belajar... sambung bg adik yg kedua pulak dkt alisha lg adalah.. hahhahhahhahah opsttt tp tunggu lg 3 thn la... kikikii

    BalasPadam
  2. ooooo...hihihi...tp klu betul pun ape salahnye kan kan kan PU ^_~
    org ckp rezeki jgn ditolak klu dapat tu..cewwah..! ^_^

    tp saya sokong 100% bila PU ckp nk concerntrate kat AUNA tu dulu >_<
    kasi dorang besar sikit dulu kan..sebab dorang dah ade geng masing2..klu sorg2 mcm mimi ni ha perlu lah tambah sebab ank mimi takde geng nak berkawan ^_^

    BalasPadam
  3. oooo..mmg patut la pun kena lebihkan masa sikit utk dorang PU...sian dorang..nanti tak cukup kasih sayang..

    BalasPadam
  4. Myra pun dah 2 thn menanti rezeki anak belum menjelma..

    Mmg teringin nak kembar-kalau boleh la ;)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.