Aina dan Lappy Hijaunya

Kalau Ummi dia ada lappy, anaknya pun mesti ada jugak...Actually lappy Aina nih PU beli since tahun lepas. Masa tuh, PU nak mengadap lappy pun tak boleh sebab confirm Aina akan kacau punya. So, bila ada rezeki lebih PU belikan Aina lappy. Sepatutnya since tahun lepas PU cerita pasal lappy Aina nih tapi tahun nih baru terhegeh hegeh nak buat entry..hehehe...

PU bukan apa..Sejak PU guna tab Aina dah mula abaikan lappy dia. Sebelum nih bukan main lagi ke hulur hilir dia bawak lappy. Rasa membazir aje bile belikan lappy tapi tak guna kan. PU fikir Aina memang tak nak lappy tuh lagi dah. Tup tup malam tadi PU tengah leka layan fb kat tab, PU dengar bunyi orang tengah main game. Rupa rupanya, Aina leka main game kat lappy dia..huhuhu...PU terlupa pulak lappy Aina tuh selain belajar words, music, numbers ada games jugak...Punya la kusyuk dia main. PU pun senyap senyap snap pic dia. Sekali dia terperasan PU amik pic dia sebab ada flash pulak....


Ha...tuh la lappy kesayangan Aina Green + Blue kaler lagi...Sekarang nih PU tengah mencongak congak nak beli gajet andorid untuk Aina & Auni...Dapat yang murah murah pun jadi la...Tak sanggup rasanya tengok Aina & Auni bergaduh rebutkan tab PU..Yelah masing masing nak tunjuk kehebatan main Angry Bird dan Smurf's Village....Suara PU nih dah macam tarzan ala ala sopan asyik marahkan dua beradik nih sebab berebutkan tab PU...PU sampai dah garu kepala tak tahu nak buat apa. Bila si kakak main, si adik datang terus rampas bila PU marah suruh main sama sama dengan kakak, si adik boleh jap "aaahhhhhhhhhhhhh"....Macam tuh jugak bila si adik main si kakak datang rampas terus bawa lari naik atas sofa. Si adik tak dapat naik sofa bantai menangis...Aduh..memang pening kepala PU nih memikirkan perangai dua beradik nih la...

Nota kaki * PU akan berusaha dan terus berusaha join contest yang hadiahnya ada iPad atau tab...Mana la tahu rezeki anak anak tak payah dorang berebut rebut nak main game lagi...

3 comments:

  1. alahaiii sian si adik yer.. berebut dgn kakak.. kakak akn sentiasa menang lah... pu nk kene beli sorg 1 ni..hihii

    kalau tak silap, yg mainan pun ada kan...yg khas utk budak2... rasanya tak sampai 50 kot 1..

    BalasPadam
  2. ye ke kat ne kedai nye tu leh bg th nnt abi dia nak g beli kan 10 hehehehe, jgn lupa bg thu ye area kedai nye tu

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.