Khamis, 27 Oktober 2011

1 Hari 1 Resipi

Salam peeps!!!

Korang sihat tak?? Dengan musim hujan yang tak berhenti henti opkos la mesti ada antara korang korang yang demam kan...Termasuk la dengan tukang taip entry ni ha....Since yesterday PU demam. Nak kemas rumah pun tak larat. Nasib baik incik hubby ada tolong kemas rumah sikit sikit walaupun tak sekemas biasa..Jadi la kan daripada tak kemas langsung. Dalam keadaan yang tak berapa sihat tuh PU gagahkan diri jugak masak untuk lunch. Kebulur tahap gaban lak incik hubby PU nanti...hehehe

Bercakap pasal memasak nih, nak cerita sikit la yang berkaitan dengan masak memasak nih. Dulu memang PU tak suka memasak. PU jadi tukang makan. Bab masak memasak memang malas. Tuh sebab 2nd sis PU lebih terror memasak daripada kakak dia yang agak hampeh nih...Serius masa zaman bujang dulu PU tak suka memasak nih. Tapi sejak berkahwin, PU belajar sikit sikit pasal memasak. PU belajar memasak hanya tengok dan lihat cara cara sis, mama, mak dan makcik makcik PU masak. Dari situ minat memasak terbit dalam diri. Rasa rugi giler sebab tak belajar memasak dari dulu kalau tak kompom PU lebih patplohpat kali ganda terror memasak daripada sis PU...Terror la sangat haku nak kejar ke'terror'an adik haku tuh!!!

So, bagi sesiapa yang mula nak berjinak jinak merpati belajar memasak, meh sini PU nak promote sikit satu buku kat korang...Nak tahu buku apa??Skroll bawah lelaju okeh!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Hah!!!Nih buku yang PU maksudkan tuh. 1 Hari 1 Resipi daripada Chef Hanielliza. Terus terang PU cakap, buku nih memang menyediakan koleksi koleksi menu yang mabeles dan mudah disediakan. PU dah riki riki menu menu dalam buku resipi nih. Memang PU akan buat jugak. Tak guna la beli kalau tak cuba dan buat resipi resipi dalam buku nih kan. Membazir duit jer....

Memandangkan sebelum nih PU ada inform takkan anjurkan CGL sehingga Disember tahun nih, jadi PU  bermurah hati nak bagi sebuah buku 1 Hari 1 Resipi nih kat sesiapa yang first tinggalkan komen kat entry nih. Nih bukan kategori CGL yer....Saja suka suka nak bagi....Nak gak share dengan korang kan. So, nih kira kategori siapa cepat dia dapat la...

Nota kaki * Kepala tengah pening mencari buku pemenang pemenang nih ha "Sekebun Bunga Cinta" & "165 Resipi Kek & Biskut Raya"...Takde kat kedai mahu kena order by mail...Yang berkenaan harap sabar menanti yer...

7 ulasan:

  1. nak... nak yang ni pom takpe kalau takde 165 Resipi Kek & Biskut Raya tu.. hihihi

    BalasPadam
  2. nk jugak tp alamak tak sempat jadi first...

    BalasPadam
  3. @ALVAS-87-CONTEST
    yang kalo nak buku nih boleh memg boleh tp kne tmbh duit la..hrge buku nih 39.90...

    BalasPadam
  4. alhamdulillah...
    saya dah emailkan details...
    thanks dear...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.