Selasa, 23 Ogos 2011

Berbuka puasa minum air Strawberi jer | Tart Blueberry Terbaeekkkk

Menu berbuka semalam :

Air perisa strawberi saja...Bukan strawberi yang ori tuh tapi kordial okeh!!!

Kenapa PU berbuka minum air saja?? Nak tahu sebab ape??? Anak PU si tecik tuh la.. Ala si Auni la...buatttt perangai. Mengamuk-ngamuk nak tido...Tido kena tepuk2 tang punggung. Tak boleh tepuk slow slow, tepuk manja manja okeh!!! Kena tepuk kuat kuat kasi gegar satu rumah punyer..huhuhu...Pastu, nak tido kena bagi upah susu dulu. Kalau tak kompom mengamuk sambil melonjak lonjak tunjuk protes..huhhh!!! Memang Auni nih banyak lemak....Kira kira setengah jam PU tido kan dia...Akhirnya berjaya gak...Si kakak memang dah selamat sampai Itali...Since dalam keta otw balik rumah dia dah membongkang.....So, apalagi sepantas kilat PU terjah dapur masak lauk untuk berbuka....

Menu yang PU masak....Sambal Sotong + Ayam Goreng + Telur Masin....Ingatkan dan la nak berbuka makan lauk pauk yang PU masak..Sekali tak dan....Punya leka memasak terdengar azan Maghrib..Nasib baik sempat buat air strawberi...Berbuka jela minum air strawberi...

Sekali kepala brain nih terhengat pulak biskut raya yang baru dapat semalam....Apalagi laju laju tangan PU nih bukak beg plastik beso berwarna merah. Terus tangan PU laju sambar bekas biskut raya yang isinya nampak mabeles....hehehe...Tart Blueberry dalam genggamanku...Korang korang tak rasmi lagi biskut raya kan??PU dah rasmikan semalam....PU tak kesah kalau abis sebab PU order Tart Blueberry nih banyak..huhu...

Memang Tart Blueberry nih mabeles! Superb! Terbaekkkk!!!!Sedap sangattt....Tak tergambar dengan kata kata.....Haa....ada sapa sapa mau order ini Tart Blueberry?? Nak order, order tahun depan...Sebab nak amik order sekarang dah tak dan....Takpun inisiatif lain cari la di kedai-kedai berhampiran rumah anda....Ada ke???hahaha


Ce tengok ce tengok...very nice kan colour Tart nih..Memang sedap PU cakap....Nih nasib baik incik hubby ku takde kat rumah...Kalau tak, harus tart nih jadi habuan mulut dia.....

4 ulasan:

  1. kalau dulu2 tart nenas jer glemer, skrg ni dh muncul mcm2 jenis tart pulak

    BalasPadam
  2. nampak menarik n sedap jer tart bleuberi tu... dh mcm2 tart ada skang kan...

    BalasPadam
  3. @syariza09
    tau takpe...nih td membe de gitau makcik de buat bisnes jual biskut raya..de tart stroberi lak....

    BalasPadam
  4. @Pn. Sheila
    memang menraik sesangat......lpas nih biskut ape lak yg muncul kan..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.