Rabu, 31 Ogos 2011

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri

1:45:00 PTG 8 Comments
ENTRI MELEKAT KUAT SAMPAI 31 OGOS NIH


PU dan Incik Hubby ucapkan SELAMAT BERPUASA KEPADA KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI. Kami susun 10 jari mohon ampun dan maaf kepada sesiapa saja yang mengenali kami.....
macam la korang kenal incik hubby daku tuh..hehehe

Nota kaki - Nak doodle tomei nih gi terjah blog nih...Klik cecepat kat SINI

Jumaat, 26 Ogos 2011

Dah terima Button daripada Abg EqbalZack!!

4:20:00 PTG 1 Comments
Kawan kawan!!!!meh sini daku nak pukul canang seantero dunia pasal semalam......Daku samapi rumah jam 1130 malam selepas duk lepak lepak di rumah mak a.k.a nenek daku kat PD....

Sampai jer kat rumah mata daku tertancap kotak merah yang terlekat kuat kat tembok luar rumah daku...Sekali ternampak sampul kecik berwarna coklat..Daku dah tahu siapa yang hantar sebab dah dimaklumkan awal awal lagi...

Nak tahu apa daku dapat. meh sini rapat rapat jangan lari pulak....Daku nak eksen dengan korang korang yang takde button nih...Daku dapat button edisi khas lagi daripada Abg EqbalZack or sinonimnyer abg Eq.....

Skroll bawah lelaju
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

taaaaadaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nice kan button nih...Sape sape yang join Ucapan Hari Raya untuk abg Eq memang akan dapat nih...Disebabkan nama daku tercalon dalam senarai consolation prize, daku dapat button nih...Setakat nih daku dah ada dua button daripada abg Eq...Mana la tahu lepas nih abg Eq bermurah hati nak buat button lain dan PU bertuah lagi dapat button daripada abg Eq..huhu..Tak malu daku nih kan... (^ _ *)

Khamis, 25 Ogos 2011

Sinopsis Hantu Bonceng

12:46:00 PTG 1 Comments

Kali nih PU nak buat review pasal filem lakonan Zizan Raja Lawak iaitu Hantu Bonceng...Dah lama PU nak buat review pasal filem nih tapi asyik terlupa jer..Alang alang dah ingat laju laju PU update...

Jom layan sinopsis filem nih...

Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.
Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.
Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.
Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.

Selasa, 23 Ogos 2011

Berbuka puasa minum air Strawberi jer | Tart Blueberry Terbaeekkkk

9:56:00 PG 4 Comments
Menu berbuka semalam :

Air perisa strawberi saja...Bukan strawberi yang ori tuh tapi kordial okeh!!!

Kenapa PU berbuka minum air saja?? Nak tahu sebab ape??? Anak PU si tecik tuh la.. Ala si Auni la...buatttt perangai. Mengamuk-ngamuk nak tido...Tido kena tepuk2 tang punggung. Tak boleh tepuk slow slow, tepuk manja manja okeh!!! Kena tepuk kuat kuat kasi gegar satu rumah punyer..huhuhu...Pastu, nak tido kena bagi upah susu dulu. Kalau tak kompom mengamuk sambil melonjak lonjak tunjuk protes..huhhh!!! Memang Auni nih banyak lemak....Kira kira setengah jam PU tido kan dia...Akhirnya berjaya gak...Si kakak memang dah selamat sampai Itali...Since dalam keta otw balik rumah dia dah membongkang.....So, apalagi sepantas kilat PU terjah dapur masak lauk untuk berbuka....

Menu yang PU masak....Sambal Sotong + Ayam Goreng + Telur Masin....Ingatkan dan la nak berbuka makan lauk pauk yang PU masak..Sekali tak dan....Punya leka memasak terdengar azan Maghrib..Nasib baik sempat buat air strawberi...Berbuka jela minum air strawberi...

Sekali kepala brain nih terhengat pulak biskut raya yang baru dapat semalam....Apalagi laju laju tangan PU nih bukak beg plastik beso berwarna merah. Terus tangan PU laju sambar bekas biskut raya yang isinya nampak mabeles....hehehe...Tart Blueberry dalam genggamanku...Korang korang tak rasmi lagi biskut raya kan??PU dah rasmikan semalam....PU tak kesah kalau abis sebab PU order Tart Blueberry nih banyak..huhu...

Memang Tart Blueberry nih mabeles! Superb! Terbaekkkk!!!!Sedap sangattt....Tak tergambar dengan kata kata.....Haa....ada sapa sapa mau order ini Tart Blueberry?? Nak order, order tahun depan...Sebab nak amik order sekarang dah tak dan....Takpun inisiatif lain cari la di kedai-kedai berhampiran rumah anda....Ada ke???hahaha


Ce tengok ce tengok...very nice kan colour Tart nih..Memang sedap PU cakap....Nih nasib baik incik hubby ku takde kat rumah...Kalau tak, harus tart nih jadi habuan mulut dia.....

Jumaat, 19 Ogos 2011

Kad Raya Datuk Siti Nurhaliza | Eksklusif & cute sesangat.....

12:12:00 PTG 1 Comments
Korang ada tak dapat kad raya lagi sekarang nih. Yelah, sekarang nih orang kita semakin canggih...Wish puasa & hari raya thru email, facebook & sms jer kan....Sepanjang bulan puasa nih kan PU dapat sekali jer kad raya tuh pun daripada somebody VIP blogger......Sungguh hati kecik nih terharu....

Nih tadi PU BW kat blog Abg Nara..terjumpa pic kad raya Datuk Siti...Eksklusif sesangat...Kan bagus kalau Datuk Siti bagi free kat peminat tegar dia kan...Salah seorangnya PU la....banyak cantek la muke PU nih...tak masal nak bagi kat semua peminat.....pengsan la Datuk Siti nak bagi semua..huhuhu


Pesanan untuk Datuk Siti - Boleh tak saya nak satu kad nih...boleh la..boleh la...Saya peminat fanatik Datuk Siti..huhu..Kalau dapat kad nih alangkah bahagianya hidup...