Peristiwa hari ini 4 tahun yang lalu

Salam semua...
Selamat malam...Esok lepas kerja PU terus balik Melaka. Ada kenduri cukur jambul Sabtu nih...So, before PU kemas dan lipat baju masuk dalam beg PU nak rewind semula peristiwa yang berlaku hari ini iaitu 07 Julai empat tahun yang lalu..

Ye, pada tarikh keramat nih la PU di risik sekaligus bertunang dengan incik hubby....Masa tuh PU still kerja kat hotel lagi as a Account Clerk....Sebulan lepas bertunang baru dpt keje gomen..Huhu rezeki namanya..( ^ - ^ )..

Masa PU bertunang tuh memang PU tertekan sket sebab bertunang mengejut. Semua nih gara-gara incik hubby PU yang xsabar2...Masa tuh dia baru tamat operasi dan memang payah nak cuti. Maklum jela nama pun askar nak2 duk la Unit 5 RAMD lagi payah nak cuti dan banyak sangat operasi kena pergi. So, bila dapat cuti terus dia tak lepas peluang dia ajak PU bertunang.

Masa tuh terkezut beruk PU dibuatnya. Apa kes??Tetiba jer...Time tuh mula la PU pening kepala pikir persiapan nak di siapkan..Tapi alhamdullillah PU punya keluarga yang cukup baik hati dan mengerti keadaan PU yang agak kelam kabut. Family bagitau tak payah pening2 kepala nak pikir pasal barang2 hantaran cuz makcik2, wan2 sedara support. Diorang bagi sorang satu hantaran..Wah, seronoknyer PU..Diorang cakap PU cuma pikir pasal baju nak pakai masa tunang nanti dan kek pertunangan...PU cuma keluarkan RM+++ untuk bayar sewa baju + mekap + kek tunang....

Majlis pertunangan PU tuh buat kecik2 jer untuk family jer. Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar...Sekarang dah jadi isteri yang sah kepada incik hubby pun....

p/s * tetibe jer PU terpikir nak wat kuiz ringkas pasal entry nih...kebetulan esok nak balik Melaka..mungkin ada something yang PU nak beli buat hadiah kuiz kot....

So, stay tune jela yer....

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.