Nak membebel biar kena pada tempat...Jangan bagi orang m00dy disebabkan bebelan puaka ngko tuh!!!

Entry nih takde kena mengena dengan blogger2 lain yer..PU tengah marah dan m00dy nih. Ye serius..PU nih memang susah nak marah tapi sekali dah marah memang m00d PU akan berubah habis semua orang PU nak marah. So, please la jangan bikin PU marah ok...

Perlu ke nak membebel tak tentu pasal tanpa sebab? Ada je kesalahan orang nak dicari sedangkan benda tuh tak la besar mana pun silapnya. Macam tuh la bila bekerja dengan orang! mentang2 kita kuli dia bos. Kalo cara tuh betul, anak2 buah tak nak ikut takpe la gak kan, nak bebel2 nak marah2..Sendiri pun tak betul, no wonder la anak2 buah akan ikut sikap ngko tuh!!!

Nak membebel pun agak2 la kan..Orang tengah sarapan pun nak membebel. Perlu ke??!!PU hairan la orang yang bersikap macam nih. Langsung tak hormat orang. Apa dia fikir pangkat yang besar tuh kita kena tunduk dan ikut je jadi pak turut..Yang salah dikatakan betul! Kita pun ada hak nak bersuara walaupun kita nih orang bawah. No point okey nak membebel tak kena pada cara dan tempat. PU pun sometimes akan membebel tapi tengok pada situasi la. Ikutkan hati tadi memang PU nak tinggalkan sarapan macam tuh je tanda protes tapi PU masih ada lagi rasa hormat tuh walaupun dlm hati membuak2 rasa marah. Nasib baik la PU nih sabar lagi kalo tak kompom keluar berita kat Metro piring terbang mendarat kat mulut.

PU memang cross orang2 yang bersikap macam nih tak kira la besar mana pun pangkat korang, hado PU kesah?? Kalo PU rasa something yang dicakapkan tuh tak betul kompom mompom PU akan JAWAB dan LAWAN. 

Uols pernah tak menghadapi situasi yang macam PU alami nih. Sakit hatikan kalo berdepan ngan hamba ALLAH yang bersikap macam nih. Sabar je la.....

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.