Day 12 : Apa yang ada dalam beg mekap anda

Assalamualaikum semua...
Mudah-mudahan semua sihat dan hari nih lebih baik dr semalam...
PU nak post entry pasal cabaran hari ke 12 iaitu apa yang ada dalam beg mekap PU...Di saat entry di taip hujan tengah turun lebat selebatnya..Kalo dapat tido besh ooooooooooo....

Ok2 tentu uols nak tahu apa ada dalam beg mekap PU....first of all, PU nak gtai yang netry nih x bergambo ye..malas lak nak tempek gambar 2,3,4 hari nih....

Jom review sesama apa yang ada dalam beg mekap PU...
Macam biasa la beg mekap ku cap Avon berwarna dark pink lagi. Nama pn dealer avon, udah mesti barangan Avon menjadi mangsa PU....

Benda2 yang wajib dalam beg mekap PU ialah :

  1. Compact powder jenama PIXY - Nape bukan jenama Avon?? Ermmm...suka hati PU la kot nak guna bedak jenama apa pun...PU suka guna bedak nih sebab beak nih tahan lama. Sebelum guna PU akan basahkan sponge dulu untuk mendapatkan hasil sapuan yang baik dan mekap pun nampak sweet jer...Kalo guna bedak nih tak payah concealer bagai. Bedak nih lebih kurang macam bedak Miami Cosway tuh....
  2. Mascara jenama Avon - ada satu lagi stok dlm simpanan..Belum gunakan lagi pun. yang sedia ada pun banyak lagi.
  3. Lipstick jenama Avon 
  4. Lip Gloss jenama Avon dan Cosway
  5. Eye liner jenama Avon - PU ada 3 eye liner nih...dua belum guna lagi
  6. Lip liner Rose Bud jenama Avon 
  7. Pengepit bulu mata
  8. Blusher jenama Avon
  9. Eye Shadow jenama Cosway
Ha...ini la deh antara barang2 yang ada dalam beg mekap PU.....Banyak benar jenama Avon yer...Ekceli PU guna gak jenama Maybelline dan Silky Girl..Tapi buat masa nih tak berkesempatan nak kuar jenjalan nak gi beli barang mekap kat luar..PU hanya berkesempatan tengok katalog Avon jer..Tengok, Pilih dan Beli....

Tengok la lepas nih kalo berkesempatan nak kuar jenjalan, PU akan mulakan ops sikap beli barang mekap lagi. Saja menambah koleksi barang mekap, biar kemb0ng beg mekap PU tuh...
Muahaha....

2 comments:

  1. sis .!.. nak eyeliner 1.. zaty punya dah abis..T_________T

    BalasPadam
  2. alolo...ciannyer...nk yer..ok nti sis pos dgb adiah skali k...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.