Day 11 : Gadjet yang anda ada

Fuh...meeting untuk Musabaqah Al Quran dah abis....Sekarang time untuk update blog...

Kali nih PU nak post entry untuk cabaran hari ke 11 iaiatu gadjet yang anda ada...PU nih tak la banyak gadjet macam sesetengah orang lain yang gila gadjet. HP sampai dua tiga empat belas..tuh belum campur dengan kamera, PSP, laptop, netbook etc...

PU jeles gak kalo tengok orang yang banyak koleksi gadjet nih..Kompom mulut melopong sambil mata tak berkelip2 tengok koleksi2 gadjet tuh. Ayat pertama muncul kat benak kepala brain PU nih "Banyaknya duit dia." Sungguh PU kagum tengok orang yang punya hobi mengumpul gadjet. Kalo gadjet setakat reghe 4,5 hengget tuh tak kesah la akak ni nok...Nih beratus2, beriban2...

PU sure sesangat zaman teknologi moden nih ramai ada gadjet memasing. PU macam tuh gak. Gadjet yang PU ada ialah...jeng..jeng..jeng....

  1. HP Sony Ericsson (model HP dirahsiakan ngeeeeeeeeee) - incik hubby PU beli menggantikan arwah HP Nokia N81 PU yang dah jahanam
  2. Kamera Digital Canon - incik hubby beli yang 2nd jer kat pakcik PU....Kira baru lagi nih, tak la nampak ketinggalan benar
  3. Laptop Compaq - incik hubby belikan jugak sebab PU asyik merengek nak laptop. Alasannya PU nak buat kerja kat ofis payah kena kongsi2 PC. Ada laptop sendiri senang sikit padahal alasan nak laptop pasal nak online pesbuk (dulu la masa PU gila pesbuk..skang dah beralih chenta kat blog pulak)
Nih jela gadjet yang PU ada. InsyaALLAH jika dimurahkan rezeki ada beberapa gadjet dlm list yang PU usaha nak dapatkan. Turn PU beli lak. Asyik incik hubby jer kan. Maybe PU nak beli netbook @ iPad kot...Kot jela...Mudah-mudahan dimurahkan rezeki nak dapatkan apa yang PU hajatkan..Aminnn...

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.