Day 10 : hari ke 10.. apa yang berlaku?

Ok hari nih PU sahut cabaran hari ke 10. Apa yang berlaku hari nih...

Macam bese PU akan keluar rumah seawal 6.30 pagi cuz nak anta anak2 PU kat rumah mak ngah PU. PU tak berani aii anta diorang kat rumah pengasuh. Takut dan ngeri bila dengar berita bayi kena dera bagai. Tak sanggup PU nak dengar semua tuh.

PU dah mula nak merapu nih. Ok2 back to the main topic ya..Afta anta diorang PU memecut kereta 120km/j - 160km/j ke tempat kerja. Laju giler ngko PU drive..muahaha...Sampai tempat kerja macam biasa la ada morning briefing di mana we ols kat BAKA akan mengaji, menyampaikan info2 semasa dan perbincangan aktiviti2 di tempat kerja.

Pastu tamat je briefing, PU dan kawan2 gi sarap kat kedai makan yang we ols panggil SI sebab husband owner kedai makan tuh pangkat SI dlm polis...PU sarap dua keping roti canai kosong banjir dan milo suam. Afta sarap, balik ofis PU online blog buat hape yang patut. BW and check kot2 nama tercalon jadi pemenang dlm CGL yang PU join. 

Alhamdullillah berkat kesabaran dan usaha PU..ecehceh..ayat tak boleh blah seyh...PU dapat dua kemenangan CGL ari nih iaitu Giveaway 200th Entry by Tukang Cerita dan Jom Teka bersama Diariummi...Rezeki di awal bulan Julai. 

Pastu kan PU check gmail lak..One of da mail yang PU terima betul2 mengejutkan PU yang mula nak mengantuk...PU terima email drp Zana inform PU follower dia yang ke300..So, dia minta details PU sebab nak bagi something kat PU...owhhh...sungguh teruja + melayang2 di awang2an PU sekejap...

So, hari nih PU dapat tiga kegembiraan. Dan seperti bese bila dah stat kerja mesti la akan bermulanya episod kebusyan..Ye betul...Tadi EO PU dah tinggalkan tugasan yang perlu PU settlekan berkaitan dengan potongan gaji staf tempat kerja PU. Kena siapkan dokumen yang diperlukan dan buat memo bagai. Then, PU terima borang claim drp anggota2...Wah3..bila awal bulan jer mula PU busy + moody jap sebab pening kepala buat claim diorang. Salah buat nanti kita gak disalahkan...

Sok, kalo sok agak2 PU sunyi kejap drp blog tuh paham2 la yer. Memang busy la tuh tapi akan PU usahakan settlekan kerja2 tuh sepantas kilat sebab memang PU dah gila blogging..Tak boleh tinggalkan walaupun sesecond maa...ngeeeeeee....

So, tuh jela yang berlaku kat PU hari nih...Hari Isnin nih hari yang menggembirakan bagi PU. Syukran...Tak sabar nak tunggu cabaran untuk esok pulak...ekekeke

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.