Auni Check Up 3 bulan

Salam peeps!!!

Sepatutnya PU post entry nih semalam tapi semalam kat tempat kerja PU ada anjurkan Musabaqah Al-Quran. So, agak bz sket petang semalam. Pagi pulak PU pergi klinik check up Auni untuk 3 bulan.

PU anta Aina kat rumah mak ngah PU dulu. Kalo bawak Aina sekali gi klinik kompom satu klinik tuh dia rayau. So, ada baiknya PU amik langkah berjaga-jaga.



Alhamdullillah berat Auni naik walaupun tak banyak...Berat Auni 5.42kg dan panjang 59cm....Auni sihat. then, misi amik bola dan mainan loceng nak tengok tindak balas Auni. PU suke sangat tengok gelagat Auni yang bagi respon yang cepat. Kalau orang agah2 dia, punya lebar dia senyum. Ada la sorang sis tegur PU, dia cakap anak PU nih peramah sebab murah dengan senyuman. Pu senyum jer. Memang PU akui Auni mudah tersenyum walaupun bukan dengan orang yang dikenali. Kalo Aina pulak orang yang tak dikenali agah2 dia, dia buat derk jer....Memang berbeza dua beradik nih.

Pastu, PU tunggu turn Auni kena cucuk pulak. Bila turn Auni, PU bukak tight dia sebab nak cucuk. Auni senyum lebar je. Sampai misi cakap kat Auni senyum bukan main lebar, tunggu sat lagi kena cucuk, mesti menjerit. Tapi apa yang misi tuh duga tak jadi. Auni tak menangis langsung. Dia senyum je. Misi tuh siap puji Auni sebab tak menangis...

Memang Auni anak yang baik tapi bila datang angin dia, siap la suara dia bergegar satu taman..muahaha...Kira check up Auni nih tak makan masa yang lama. Temujanji pukul 9.00 pagi selesai check up pukul 9.45pagi. Yelah kan, klinik kesihatan kat Telok Kemang nih dah buat sistem baru yang lebih sistematik. So, takde la parents kena tunggu turn check anak berjam2 kan. 

So, dah settle semua, macam biasa la PU mulakan perjalanan dgn drive lelaju gi tempat kerja....yihaaaa!!!

Ok daa....

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.