Jumaat, 17 Jun 2011

Dia milikku - Episod 1

Salam peeps!!!

Ekceli PU busan sesangat nih..Nak join CGL memang haram kedanau la..mood nak join 50-50 jew..
Tunggu esok2 je la kot...

Petang nih PU nak share dengan uols kisah chenta PU ngan incik hubby..
Macam mane we ols kenal, kawan, berchenta, bertunang & berkahwin...
Ni kalo cerita 44 hari 44 malam memang takkan abes punye..
Itu pasal la PU buat berepisod-episod bagai..kang taip panjang lebar patah pulaj jemari haku ni nok!!!

Al-kisahnye bermula di UiTM Lendu. PU amek course Diploma in Banking. Blok yang PU duk tuh Kolej Kesidang la nih tak tahu la pe nama baru kolej PU tuh yang bersebelahan dengan dewan makan. Mase mula-mula duk sini hidup PU memang aman damai dan tenang jer...Tapi sejak mangkok hayun (gelaran untuk incik hubby time tuh) datang bekerja kat dewan makan hidup PU berubah. Totally changed u know!!

Pu hengat lagi, suatu hari tuh PU & besfren PU nih balik dari kelas terus pergi dewan makan. Perut dah krukk krakk krukk krakk minta diisi. Dari jauh memang PU nampak de mamat dok leka basuh motor panter kat belakang dewan makan but PU ignore jer..Yelah, time tuh PU budak U tak pandang budak dewan makan nih cehhh ayat berlagak nak mampos Seyes memang tuh kenyataannye..

PU & besfren duk cot cet cot cet lalu depan mamat nih. tak semena-mena mamat nih menyampuk mintak no.hp PU. Time tuh PU jeling dengan pandangan mata yang agak2 korang macam ne??Macam mak tiri nak dera anak tiri u know!!!

Macam ni la lebih kurang dialog we ols time tuh segor bugor dlm hengatan PU nih 

PU & besfren tengah cot cet cot cet, tiba-tiba

'Mamat' tuh : A'ah kan. No telefon ada.

Dengan putaran mata 360 darjah PU pun jawab

PU : Takde handphone.
'Mamat' tuh : Tipu la takde handphone.
PU : Tak percaya sudah! Menyampuk jer cakap orang. Tak malu ke??

Mamat tuh senyum jer bila PU jawab macam tuh. Fuh, lega haku! Besfren PU bernama Maria Farida sila abaikan Farida tuh sebab memang takde kena mengena. Maria jer nama dia..PU lupa nak mention nama dia..Sorry..Maria tergelak time tuh..PU pun gelak jugak..Kunun2 dah lepas la dari gangguan tak berfaedah tuh...

Sekali berlaku situasi memalukan PU dalam dewan makan. Memang asbestos betul mamat tuh. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

PU & Maria macam biasa la kena beratur tunggu turn nak hamek makanan. Staff2 dewan makan memang PU kenal & tak kesah kalo dorg bergurau bagai dengan PU. Mamat tadi memang takde la.

Sekali bila tiba turn PU nak hamek lauk, mamat tuh muncul siap suruh kawan dia yang jaga sayur tuh buat kerja kat belakang. PU memang terkezut beruk time tuh. Cilakos betul mamat nih. Memang sumpah seranah kuar drp mulut PU. pastu nak tahu apa dia buat?? Baca dialog kat bawah nih.

'Mamat' tuh : No telefon, no telefon. Bagi la. Dengan suara yang agak kuat, semua pandang haku, malu haku
PU : Orang cakap takde takde la.

Sekali ada satu suara menyampuk. PU tahu siapa gerangan orang tuh. PU panggil abg Rizal merangkap bos kecik staff2 kat dewan makan tuh.
Abg Rizal : Bagi aje la Along. Jangan jual mahal.
'Mamat' tuh : A'ah jual mahal die nih. Sombong!!

Citttttttttt...haku die cakap sombong..Memang nak kena mamat nih...
Nak tahu apa berlaku seterusnya....Nantikan episod ke2..Tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!!!




1 ulasan:

  1. HAHAHA....lucu2x bila baca!
    tak sabar nak tunggu episod seterusnyer..;)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.