Apabila keMALASan melanda diri--> gara-gara nak TURUNkan berat badan

Salam peeps!!!


Ha....uols mesti tertanya-tanya kenapa tajuk PU macam tuh??Apa kena mengena MALAS dan TURUN tuh??de kena mengena ke???


Of course la ada. Entry sebelum nih PU de bagitau nak bawak Auni gi klinik kan...ha nih PU mau cerita apa yang jadi kat klinik tadi..Sementara tunggu turn Auni dapat rawatan yang lanjut drp misi PU duk pegang Auni manakala incik hubby ku pegang Aina. PU duk kat kerusi yang teramat la empuk kusyennya..Uitt bukan main selesa lagi tempat duduk klinik der....


Nak dijadikan cerita, depan PU tuh ada satu penimbang berat badan. PU tenung punya tenung, rasa nak timbang berat badan je..Tapi malu wey!!!Pasal orang ramai..Takpe2 PU usha jer dulu...15 minit kemudian klinik dah semakin lengang dengan manusia2 yang sibuk bawak 'handbag' masing2...huhuhu jgn marah ar...


PU hape lagi..Mintak tulun incik hubby pegang Auni.


PU : Tolong pegang adik jap.
IH : Nak ke mana?
PU : Nak timbang berat badan.


Incik hubby dukung Auni tanpa membantah. PU dengan cecepatnyer timbang berat badan..
1,2,3...ngeeeeeeeeeeeee :D
Satu perubahan yang amat berbaloi2..
PU tak pernah capai berat badan angka nih sejak berumahtangga. Statik 60kg jer...maintain jer tak turun tak naik..Sekali timbang berat badan PU tadi 59.8kg??200 gram je??hok alohh tu pun nak ribut2 satu kampung. Ellooo, at least turun gak drp angka 60 tuh drp tak turun langsung.

Hape lagi PU punya la excited nak turunkan berat badan lepas nih. Misi & visi PU nak capai berat badan 50kg...Giler hape??Hape hengat senang nak dapat balik berat badan time anak dara dolu2...Badan ala-ala cekeding di tiup angin melayang2...Incik hubby tak nak PU berat badan 50kg..Die suh up sket..So, PU decide nak turunkan berat badan 55kg..Hokey tak?? Baki berat badan PU kena kurangkan = 4.8kg. Silakan muntah kuning kalo tak suke...

Disebabkan nak turunkan berat badan PU malas nak masak...Ha pasal nih la PU cakap MALAS & TURUN ada kena mengena.
PU nih memang malas nak masak kalo incik hubby takde kat rumah. Yelah sensorang kan. Nak masak2 bebanyak tak habesnyer. Takkan si Aina nak habeskan semua lak kan. Tukang habeskan makanan nih incik hubby ku saja..muahaha...
Tadi pun PU jez masak nasi guring jer pasal kesian kan Aina nanti dia lapar. PU tak kesah kalo tak makan malam. Dapat minum MILO sekole dah kenyang..Agaknyer pasal nih berat badan PU turun mendadak kot...huk alohh statement perasan...Hado haku kesah??? Bangga kejap la wei dalam tempoh 2 bulan berat badan turun 13.5kg..Last berat badan masa peknen Auni 73.3kg..Sekarang dah 59.8kg...Bangga wei...Time Aina dolu tak dapek der berat macam nih...

Semangat berkobar-kobar nak turunkan berat badan...Nak challenge ngan incik hubby..Berat badan die dah turun 53kg drp 65kg lepas balik drp kursus dulu. Sekarang nih tak tahu la berapa berat badan die sekarang. Tengok macam nak naik lik jer especially tang pewot tuh..hehehe..Jangan marah yer incik hubby...

Ok ar...PU nak jenjalan makan angin kat blog2 lain...lalalala~



0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.