Rabu, 29 Jun 2011

Day 7 : Tiga Perangai Baek Anda

3:06:00 PTG 0 Comments
Salam peeps!!!

Cabaran hari nih ialah tiga perangai baek PU...Ermm...ekceli perangai kita nih orang lain yang boleh nampak...Kalo kita sendirik yang nampak kang orang cakap angkat bakul sendirik lak...Tapi PU try describe la yer perangai baek PU....

3 Perangai Baek PU

  1. Murah hati
  2. Happy Go Lucky
  3. Peramah
Dah cukup la tuh.....PU malas nak taip pepanjang entry nih pasal PU sibuk skang nih..Banyak sangat kerja2 yang tertangguh...Kena sipakan sebelum due date...Masak PU macam nih...

psssttt Nak tau apa kerja PU tuh???Join CGL la...muahaha

Selasa, 28 Jun 2011

Day 6 : Tiga Perangai Burok Anda

10:39:00 PTG 0 Comments
Salam peeps!!!

Setelah 6 hari tak berkumandang kat udara..PU dah kembali semula..Kali nih PU nak settle kan entry2 yang tertangguh terutama sekali cabaran 30 hari tuh....

Ok PU nak update cabaran hari ke-6 lak...Tiga perangai burok PU..Huh nih yang malas nak pecah lobang pasal sikap burok PU nih...tapi xpe wa gentle beb..muahaha..

Nak tahu tiga sikap burok PU...Uols bace ar sendirik erk..

  1. PU seorang yang amat degil....Incik hubby ku bilang PU nih degil...
  2. Dr dulu sampai la anak dah dua PU nih tak reti cakap perlahan2 @ berbisik2 kalo de something secret nak cakap..Kompom suara ku bergema satu dunia...orang cakap tekak besor..PU rase dah cakap slow yg mungkin tp orang tetap cakap PU cakap kuat..ala nama pun mewarisi sikap ayah PU...mana tak tumpahnya kuah kalo tak kat mee...ngeeeeeeeeeeeeeeee :D
  3. PU kuat membebel...muahaha..tak caye tanya incik hubby ku..kompom die angguk2..

Selasa, 21 Jun 2011

Resipi hari ini : Bubur Ayam Tomyam

5:54:00 PTG 1 Comments
No pic ya...PU malas nak snap pic bubur tuh..


Hari nih menu lunch PU Bubur Ayam Tomyam...
Kat mana PU dapat resipi nih...Ala sonang bai tuh...
PU google2  la...google punya google tak jumpa pun...hahaha..
Ekceli nih resipi ciptaan PU sendirik...
Otomatik kepala brain pk nak buat bubur tetiba idea nih datang...
bahan2 pun simple jer...
Takut gak nak makan bubur nih ntah hape2 rasa lak jadinyer...


1,2,3.....perghhhhhhhhhhhhh
Sedap wa cakap sama lu...Seyes...
Nak resipi???
Ce cari kat google..........
Tak payah buang masa cari memang takkan jumpanyer...
Terang-terang tadi PU cakap takde kat google....muahaha sengal la PU nih..


Mau resipi??
Tunggu episod akan datang...

PU menang entry pilihan

12:55:00 PTG 5 Comments
Salam peeps!!!


Alhamdullillah rezeki PU hari Isnin nih...Gerobok KecilKU dah umumkan pemenang...Anak sape la yang terpilih tuh kan..Cecepat send details kat GKK tau...


Pastu Fyda umumkan ada hadiah tambahan untuk entry pilihan.

 Sape la tuh kan...Berdebar2 gak masa PU skroll entry sampai ke bawah..Sekali tengok
Yeayyy  PU menang untuk entry pilihan juri...Terima kasih pihak penganjur a.k.a Fyda cuz sudi pilih entry PU....huhu sungguh terharu...

Kemenangan ke 6 di bulan Jun

Day 5 : Status anda? Relationship anda?

10:59:00 PG 1 Comments
Salam peeps!!


Cabaran untuk hari nih ialah pasal status & relationship...
Huh....soklan nih kekacang jer....
Nak tau apa status PU??
Of course la sudah berpunya, dimiliki dan sah menjadi surihati incik hubby ku Mohd Fadeli bin Bazit..Ummi kepada dua orang puteri-puteri yang tomei Nur Aina Zahirah dan Nur Auni Najwa...Nak tengok pic dorang ada kat sidebar tuh..Kalo x nampak kompom ar uols........................sambil mata pandang ke atas mulut herot ke kiri
Dengan bermurah hatinya PU tempek pic incik hubby dan anak-anak PU...ha tengok puas-puas sampai tersembul bijik mata uols...muahaha



Isnin, 20 Jun 2011

Day 4 : Benda yang Anda Buat Bila Sorang-Sorang

6:00:00 PTG 0 Comments
Kembali bersiaran..


Persoalannye apakah yang PU buat bila sorang-sorang yer...
Hape lagi PU nak buat kalo sorang-sorang membesorkan badan ler...T to da I to da D to da O.....
Kompom nih yang akan PU buat....dah tak tau nak buat apa kan...
Duk sorang-sorang menternak taik mate jela..wakaka


Dah puas membongkang PU ngadap lappy pulak..pe lagi online blog la...FB sekali sekala je bukak kalo join contest yang melibatkan FB nih...Kalo xde jangan harap PU nak bukak FB....ntah hape benda mengarut carut2 kat FB tuh....tuh yang malas nak online FB sangat...


So, cabaran untuk hari nih PU dah jawab & uols pun dah tau apa PU buat kan???Uols ape pulak??

Ahad, 19 Jun 2011

Day 3 : Benda Yang Selalu Anda Buat Sebelom Tido

10:38:00 PTG 2 Comments
Salam peeps!!!


Hari nih hari ke 3 PU sahut cabaran 30 hari nih. Topik untuk hari nih ialah apa yang selalu PU buat sebelum tido..
Ermmmm...ada 3 perkara yang PU buat sebelum tido.
  1. Of course sebelum tido PU akan bukak fridge minum air bebanyak la...PU nih cepat dahaga. Kalo tak minum puas2 kompom pagi2 bute orang sedap buat taik mata PU terjaga sebab dahaga. So, ni memang rutin WAJB PU sebelum tido.
  2. PU akan check order kat katalog Avon...Pu akan belek katalog AVON 2,3 kali samapi lunyai..huhu...yelah, orang order barang kita kena aware kan..Kang ter'miss pandang kena komplen lak..Sape yang susah, PU jugak.
  3. Perkara yang terakhir PU buat ialah tido kan Auni ku cayang. Selagi dia tak tido PU tak boleh tido. Kalo tak layan nih budak tecit kompom suara dia bergema satu taman nanti. So, kena la PU layan sampai dia tertido. Kekadang nak dekat subuh tak tido lagi. PU terbabas gak kekadang, sibuk dodoikan dia PU tertido..Ngantuk seyh..Mana tahan mata nih..
Nih la benda yang selalu PU buat.. Boleh dikatakan perkara WAJIB PU..Dah jadi rutin harian lak..wakaka....

Nak join CGL sebelom menjalankan perkara WAJIB nih...
Daaa...

Sabtu, 18 Jun 2011

Day 2 : Movie Yang Paling Best Pernah Anda Tonton

8:51:00 PTG 0 Comments
Salam peeps!!!


PU nyaris2 terlupa nak buat entry pasal cabaran nih...Nasib baik terhengat. Cecepat PU bukak lappy dan buat entry pasal cabaran hari ke 2 iaitu movie yang paling best pernah anda tonton...Ekceli banyak movie yang besh-besh PU pernah tonton....


Tapi bagi PU kan movie yang paling besh pernah PU tonton ialah The Chronicles of Narnia : The Lion, the Witch and the Wardrobe.


PU siap beli original CD movie nih tau, minat punye pasal. Masa peknen kan Auni dulu movie nih de kuar kat TV3...PU hape lagi tak lepas peluang nak tengok walaupun dah tengok beriban-riban kali. Mak (nenek) PU sampai bising la takut baby dlm pewot terkenan nanti. PU pedulik hape..Janji PU hengat diri PU peknen. Lagipun PU tengok jez sekadar hiburan..betul tak???


Movie nih yang paling PU suke & besh sangat...Kisah tentang ikatan kasih sayang yang terjalin antara adik-beradik, persahabatan dan kesetiaan serta ketaatan kepada pemerintah dan negara. Memang enjoy sesangat tengok movie ni la...



Jumaat, 17 Jun 2011

Day 1 : Lagu yang anda dengar hari ini

2:47:00 PTG 1 Comments
Salam semua!!!

Pagi afta settle semua kurja-kurja yang PU kena buat....macam bese la PU ngadap lappy nih....
Lagu pertama yang PU dengar hari nih



Nur Kasih - Tiz Zaqyah feat Yassin

PU memang memang minat giler ceghite nih...Lagu nih pun sedap halwa telinga dengar..sejuk jer hati PU..

Selasa, 7 Jun 2011

2 months already

1:16:00 PTG 4 Comments
 Hai peeps!!!
Entry nih PU saje2 nak buat sempena anak PU, NUR AUNI NAJWA dah 2 bulan...
Sepatutnyer PU post entry nih 2 ari lepas iaitu genap Auni 2 bulan tapi PU terlupe lak..
hehehe...
Alhamdullillah jap jer Auni dah 2 bulan..
Macam2 ragam dia buat...So sweet...
Hopefully Auni membesar menjadi anak yang taat kat Ummi & Abi serta menjadi anak yg solehah...
Untuk Aina pun sama..xmoh nakal2 yer anje..







Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!
Claim Your 1 Million Guaranteed Real Visitors!
Get 1 Million Hits, FREE!
Send me 1 Million Free Visitors!

Isnin, 6 Jun 2011

Mood nak masak untuk makan tengahari dah ke laut

11:26:00 PG 2 Comments
 Haiyakkkk!!!
nih yang failed nih!!
Cukuop menjadi kepantangan nenek moyang haku berkahwin dengan ahli muzik...muahaha..
Pe haku merepek nih??!! Hurmmmmmmm....
Cenggini la PU kalo ngah geram...
Dengan penuh semangat ari nih nak masak skali ayor takdo lak...
Alahai!!!!
Bikin wa punye mood spoil la...
Mood keseronokan nak main masak2 dah ke laut!!!
  
Claim Your 1 Million Guaranteed Real Visitors!
Get 1 Million Hits, FREE!
Send me 1 Million Free Visitors!