Khamis, 7 April 2011

Lahirnya Nur Auni Najwa binti Mohd Fadeli

Salam......

Akhirnya aku kembali ke blog aku....pe lagi nak citer pengalaman peknen 2nd baby ni la...Alhamdullillah sume berjln dgn lncor wlupun k'sakitan n k'pyahan mengeluarkan ank aku yg 2nd ni...

Actually, due date aku 28hb Mac 2011...tp tu la kdg2 due date ni xleh refer sgt.De baby nak kuar cepat de yang nak kuar lmbat..So, my baby lahir 05hb April 2011...post date 7 ari.....Sama macam kakak dia dulu...Post date gak...Patutnya due 24hb Jan 2010 tp lahir 27hb Jan 2010...So,pendek kata dua2 anak aku post date dpp tarikh due yg sbnar...
Kalo nak di citerkan pengalaman bersalin yang 2nd nih...fuh memg x sanggup rasenyer nak citer..payah sgt....tp aku citer gak la kan pengalaman bersalin....

Dipendekkan citer...03hb Mac aku kena 'lapor diri' kat  HPD sbb memg dh lebih ari...So,berumahtangga la aku kat HPD tu....Ari yg sama aku ditahan wad,dr check jln xbukak lg...So, aku direhatkan sementara tgu keesokkan harinya...

Pagi 4hb April dr check aku dan tnya mcm2 soklan yg perlu aku jwb...So,dr bgtau aku dia akn induce aku.Nak xnak aku terima jela..Nak selamatkan baby punya pasal..Xsampai seminit dr msukkan ubat induce, aku dh rase sakit2 n kontraksi yg kerap. Betullah kata orang biarlah sakit tu dtg secara normal jgn disebabkan induce sakitnya 2x ganda....Ampunnnn tobat aku kne induce...Kira ada can lah aku bersalin ari ni gak...S'ari s'mlm gak lah aku  tanggung kesakitan tp xgak bersalin...2 orang staf nurse check jln aku bru bukak 2cm..sabor yolah....

5hb punya citer lak...dr n sume misi heran tgk aku dh tanggung sakit macam nak bersalin tp check jln bru bukak 2cm..One of da SN dtg jumpa aku dan brief sket pasal hal aku..Die gtau dr nak check jln dan nak pecahkan air ketuban aku...Dr check jln dah bukak 3cm dan dr pun pecahkan air ketuban aku..maka, aku dimasukkan ke Labor Room jam 1445.Lama gak lah aku duk melangu kat dlm Labor Room menahan azab sengsara...Jam 1700 aku memang dah sakit kuat,teran punya teran tepat jam 1719 aku selamat melahirkan anak perempuan yang kedua...Nur Auni Najwa binti Mohd Fadeli.

Alhamdullillah segalanya berjalan dengan lancar dan selamat walaupun terpaksa menempuh detik2 yang menyeksakan aku..Hehe...Aku ada selit2kan 2,3keping pic 2nd baby aku..Hope uols enjoy...






XOXO,
Mimie

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.