Da Latest of Me!!

Hari ni aku free (sekejap je....pasni confirm ada lagi kerja ngah dok tunggu..huhhh)Kerja apa?Apa-apa ajelah...janji kerja

Actually hari ni aku dah 31 minggu mengandungkan baby yang 2nd.Lagi 9 minggu aje baby aku ni nak tengok dunia baru setelah sekian lama my baby duk di alam perut....he he he

Ramai jugak kawan-kawan yang tak tahu aku pregnant..yang tertentu aje tahu.Kalau kawan-kawan tempat kerja memang diorang dah tahu punya.....

So,aku gatal2 snap pix2 aku time pregnant nih...Untuk kenangan....nanti tak tahu lak rupa aku masa pregnant yang baby 2nd nih...

Pix yang disnap kat pantry afta lunch.....



Tapi memang jauh bezalah pregnant yang sulung & 2nd ni...Tulah orang cakap setiap anak yang kita kandung pembawakan lain2..bila difikirkan ada betulnya...

Kalau dulu mengandungkan yang sulung muka berseri2 dan kuat melaram plus kuat bermekap(complete tau..pakai bedak, celak,eyeshadow,blusher,lipstick bla bla n bla..)...yang 2nd ni tak suka sangat mekap2 & muka pucat..kalau nak mekap pun pakai celak,lip balm & lipstick je....

Kalau yang sulung dulu berat aku cecah 79.9kg (40 minggu)...yang 2nd dah nak masuk 8 bulan baru 70kg..Kire aku boleh control berat badan dan perut aku...huhu...

Kalau dulu orang cakap aku macam mengandung anak kembar (cuz perut besar sangat2) tapi mengandung yang sekarang ni perut tak sebesar macam dulu....

Kalau dulu mengandung enam bulan dah tak boleh pakai baju kurung...Tapi mengandung yang 2nd ni dah nak masuk lapan bulan pun still boleh pakai baju kurung (2 helai jer yang boleh pakai...yang lain tak boleh dah..tapi kira orait lah kan still boleh pakai...yang dulu hampeh)

Tak kisahlah apa pun perbezaan masa aku mengandung sulung dan yang 2nd..Janji anak aku sihat dan sempurna...Mudah-mudahan segala-galanya berjalan dengan lancar...Amin....

Last but not least...aku paling tak sabar nak menghabiskan pantang dan kembali slim melim balik.....rindu nak melaram balik...waaaaaaaaaaa

Takpe saat-saat yang aku nantikan tu akan menjelma jugak...InsyaALLAH...Semoga segala apa yang aku harapkan berjalan dengan lancar dan takde masalah kerana aku percaya ALLAH sentiasa ada disamping hamba-hanbaNYA....Amin....

Love,
Mimie

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen.